Siirt’te kışlık peynir satışa çıktı!

Posted by

Siirt’te Koyunlardan Sağılan Sütlerle Hazırlanan Yazlık Peynirler Kışa Hazır

Siirt’te ilkbahar aylarında özellikle koyunlardan sağılan sütlerden elde edilen peynirler, tuzlanarak aylarca soğuk hava depolarında bekletildikten sonra kıvamına ulaşıyor. Göçerler tarafından yapılan yöresel peynirler, bu yıl 350 liradan satışa sunuldu. Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte kış aylarında tüketime sunulan peynirler, peynirci Ahmet Toprakçı tarafından 350 lira fiyatla satılmaktadır.

“Siirt Peyniri Türkiye’deki En Kaliteli Peynirlerden Biri”

Ahmet Toprakçı, Siirt peynirinin kalitesinden bahsederek, “Peynir 200-250 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Bu peynirin kalitesi oldukça yüksektir, yayladan elde edilen koyun peyniridir. 50, 100 hatta 150 kiloya kadar alım yapılmaktadır. Siirt halkı, yaz aylarında tuzlu olan peyniri, kış aylarında tüketmek üzere soğuk hava depolarında saklayarak lezzetini korumaktadır. Siirt peyniri, Türkiye genelinde en kaliteli peynirler arasında yer almaktadır. Bu enfes peynir, İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok şehre gönderilmektedir” açıklamasında bulundu.


Siirt Peyniri Tadıyla Benzersiz!

Peynir almaya gelen müşteri Çekdar Baykan da, “Siirt peynirinin tadı muhteşemdir, tartışmasızdır. 5 kilo almaya geldim, belki 15 kilo da alabilirim. Yemesi çok keyifli olan bu peyniri herkese tavsiye ederim. Alanlar memnun kalacaktır” sözleriyle Siirt peynirine övgülerde bulundu.

KAYNAK: İHA

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir